Margaux och Evelines kanelbullekakor
Margaux och Evelines kanelbullekakor
13 ingredienser
40 min
Kanelbullar i en urgullig version som småkaka. Lättbakade och riktigt goda!
Ingredienser
Deg
- 200 g vetemjöl
- 25 g strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen kardemumma
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 100 g neutral olja
- 40 g ljus sirap
- 30 g vatten
Fyllning
- malen kanel
- strösocker
Topping
- ägg, uppvispat
- pärlsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda ihop alla torra ingredienser med gaffel.
- Tillsätt olja och sirap och rör ihop. Avsluta med att tillsätta vattnet, arbeta snabbt ihop till en deg.
- Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.
- Dra bort det översta papperet. Strö över kanel och socker.
- Rulla ihop degen från långsidan. Skär försiktigt i 8 mm tjocka bitar.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
- Grädda i ugnen 12-15 minuter tills de är genomgräddade och har fått lite färg.