Marängsviss med hallonkolasås

marängsviss med hallonkolasås
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Marängsviss med hallonkolasås

12

3 steg att laga

9 ingredienser

20 m

Få saker slår en marängsviss till efterrätt. Här är chokladsåsen utbytt till en kolasås med hallon i, såsen blir vackert röd i färgen och sötsyrlig i smaken. Måste testas!

Ingredienser

portioner6 - 8 portioner

Hallonsås

  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl hallon, passerade

Servering

  • glass
  • maräng
  • grädde, vispad
  • färska hallon
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Koka ihop muscovadosocker, vispgrädde, ljus sirap och passerade hallon i en kastrull.
  2. Koka till såsen fått en tjockare konsistens, ca 107 grader, det tar 5-10 minuter.
  3. Ringla såsen över glass, maränger, grädde och hallon.