I samarbete med Dansukker

Marängsviss med hallonkolasås

4 röster
20 m
6-8
marängsviss med hallonkolasås
Foto: Köket.se

Få saker slår en marängsviss till efterrätt. Här är chokladsåsen utbytt till en kolasås med hallon i, såsen blir vackert röd i färgen och sötsyrlig i smaken. Måste testas!

Visa mer
20 m
6-8

Du behöver

Hallonsås

  • 1 dl Dansukker muscovadosocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl passerade hallon

Servering

  • glass
  • maränger
  • grädde, vispad
  • färska hallon
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Koka ihop muscovadosocker, vispgrädde, ljus sirap och passerade hallon i en kastrull.
  2. Koka till såsen fått en tjockare konsistens, ca 107 grader, det tar 5-10 minuter.
  3. Ringla såsen över glass, maränger, grädde och hallon.
26 mars 2019

Laddar fler recept...