Maräng med rostad kokos

marang med rostad kokos
Foto: Isabella Morrone
Isabella Morrone 2023
Isabella Morrone 2023

Maräng med rostad kokos

3 ingredienser

45 min

Smarrig maräng med smak av kokos. Perfekt i en lyxig marängsviss eller att bara äta som det är!

Ingredienser

portioner
  • 3 äggvitor
  • 250 g florsocker, siktat
  • 1 dl riven kokos

Gör så här

  1. Rosta kokosflingor i en panna tills dom är gyllenbruna.
  2. Vispa äggvitan på medelhastighet med elvisp. När den börjar tjockna sänker du hastigheten och tillsätter florsockret lite i taget. När allt socker är tillsatt, höj hastigheten på max och vispa till marängen är hård, den ska gå att vända upp och ner.
  3. Sätt ugnen på 110 grader och förbered plåtar med smörpapper.
  4. Klicka ut smeten till valfri storlek på plåten. Strössla över kokos på marängerna. Baka sedan i ugn i ca 10-25 minuter beroende på storlek.
  5. Dom ska vara hårda utanpå och mjuka i.
  6. Låt svalna.
  7. Servera gärna med min citronsorbet, färska hallon och en klick lättvispad grädde.