Mantou - ångat bröd

Mantou - ångat bröd
Foto: TV4

Mantou är ett ångkokt bröd med ursprung från Kina. Väldigt fluffiga och goda!

14 november 2017

Du behöver

  • 200 g mjölk
  • 400 g vetemjöl
  • 20 g jäst
  • 50 g strösocker
  • 10 g salt
  • 30 g olja
  • 6 g bakpulver

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila i 10-30 min, i rumstemperatur.
  2. Kavla ut degen ca 30x 30 cm och pensla med olja. Vik ett treslag. Skär tunna bitar à 30 gram. Lägg ihop bitarna två och två, ovanpå varandra. Tryck med en ätpinne i mitten. Snurra ihop. Lägg på ett smort bakplåtspapper och sätt i en bambukorg.
  3. Sjud upp vatten till 40 grader och sätt bambukorgen ovanpå. Använd locket. Stäng av värmen på plattan och låt bröden jäsa ca 30-40 min.
  4. Ta bort korgen ifrån kastrullen och koka upp vattnet. Sätt sedan bambukorgen ovanpå kastrullen igen och låt koka i ca 12-15 min.
Kommentera receptet

Fler goda recept