Skogens köttfärssås

Malin Söderström

Skogens köttfärssås

Av: Malin Söderström

Från: Smakresan

16 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • 400 g svamp (helst kantareller eller ostronskivling)
  • 0,5 kg älgfärs
  • 2 msk olivolja
  • 8 enbär, krossade
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 dl viltfond (eller hönsbuljong)
  • 2 dl krossade tomater
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl parmesanost, hyvlad
  • 4 port spaghetti, nykokt

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och tärna moroten fint, dela svampen om den är stor.
  2. Fräs först svampen i 2 minuter i torr panna innan köttfärsen läggs ned och får bryna i olivolja med kryddorna.
  3. Lägg i grönsakerna och låt det fräsa med 3 minuter innan buljong och tomaterna tillsätts. Låt såsen puttra ihop i 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka spaghettin enligt anvisningen på paketet. Servera spaghettin med älgfärssåsen och strö över parmesanost.
  6. Extra stekt svamp är alltid gott och ser trevligt ut att toppa den hela med. Även några syltade svampar är gott att servera till.