Skogens köttfärssås
Skogens köttfärssås
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- 1 morot
- 400 g svamp (helst kantareller eller ostronskivling)
- 0,5 kg älgfärs
- 2 msk olivolja
- 8 enbär, krossade
- 2 tsk rosmarin
- 1 tsk timjan
- 1 lagerblad
- 2 dl viltfond (eller hönsbuljong)
- 2 dl krossade tomater
- salt
- svartpeppar
- 1 dl parmesanost, hyvlad
- 4 port spaghetti, nykokt
Gör så här
- Hacka lök, vitlök och tärna moroten fint, dela svampen om den är stor.
- Fräs först svampen i 2 minuter i torr panna innan köttfärsen läggs ned och får bryna i olivolja med kryddorna.
- Lägg i grönsakerna och låt det fräsa med 3 minuter innan buljong och tomaterna tillsätts. Låt såsen puttra ihop i 10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Koka spaghettin enligt anvisningen på paketet. Servera spaghettin med älgfärssåsen och strö över parmesanost.
- Extra stekt svamp är alltid gott och ser trevligt ut att toppa den hela med. Även några syltade svampar är gott att servera till.