Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Skogens köttfärssås
Skogens köttfärssås
Betyg: 3.4 av 5 (29 röster)
29
Spara
Av:
Malin Söderström
Från: Smakresan
16
ingredienser
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
portioner
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
1 morot
400 g svamp (helst kantareller eller ostronskivling)
0,5 kg älgfärs
2 msk olivolja
8 enbär, krossade
2 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 lagerblad
2 dl viltfond (eller hönsbuljong)
2 dl krossade tomater
salt
svartpeppar
1 dl parmesanost, hyvlad
4 port spaghetti, nykokt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Hacka lök, vitlök och tärna moroten fint, dela svampen om den är stor.
Fräs först svampen i 2 minuter i torr panna innan köttfärsen läggs ned och får bryna i olivolja med kryddorna.
Lägg i grönsakerna och låt det fräsa med 3 minuter innan buljong och tomaterna tillsätts. Låt såsen puttra ihop i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Koka spaghettin enligt anvisningen på paketet. Servera spaghettin med älgfärssåsen och strö över parmesanost.
Extra stekt svamp är alltid gott och ser trevligt ut att toppa den hela med. Även några syltade svampar är gott att servera till.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut