Makaronipudding med musslor och curry

Makaronipudding med musslor och curry
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Makaronipudding med musslor och curry

9 ingredienser

En annorlunda och spännande kombination. De currykokta musslorna passar utmärkt ihop med den milda makaronipuddingen.

Ingredienser

portioner
  • 2 kg blåmusslor, färska
  • 1 dl vitt vin
  • 2 tsk curry, orientalisk

Makaronipudding:

  • 3 ägg
  • 250 g kvarg
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl pasta, kokt
  • 0,5 dl ost, riven
  • rucolasallad, blad, till servering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar.
  2. Blanda i pastan och lägg i en smord form. Strö över ost och grädda i ca 20 minuter.
  3. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta dem som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet. Koka musslorna i vinet och curryn i 4 minuter under lock. Släng musslor som inte öppnat sig.
  4. Lägg upp musslorna vackert med puddingen. Dekorera med rucolablad.