En lyxigare variant på makaronilåda toppad med lagrad ost, skivad tomat och bacon som härligt krispig i ugnen. En middag med minimal arbetsinsats som går hem hos hela familjen. Bjud den gärna med en fräsch grönsallad.
Ingredienser
4 port makaroner
4 ägg
1,5 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
2 krm lökpulver
1 krm vitlökspulver
150 g vällagrad ost, riven
2 kvisttomater
280 g bacon
1 tsk torkad oregano
0,5 tsk salt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Koka makaronerna lite kortare än vad som står på förpackningen, alltså inte helt färdiga.
Vispa samman ägg, mjölk, vispgrädde, lökpulver, vitlökspulver, salt och nymalen svartpeppar.
Skär tomaterna i skivor. Strimla bacon.
Häll av pastan och lägg i en ugnsform.
Häll äggstanningen över makaronerna och toppa med riven lagrad ost, tomatskivor och strö till sist över baconet.
Strö torkad oregano över och baka i ugnen ca 15-20 minuter tills gratängen tagit färg.
Servera med en fräsch sallad i en vinägrett på olivolja, salt, peppar och lite rödvinsvinäger.