Makaroner med pancetta, tomatsås och parmesan
Makaroner med pancetta, tomatsås och parmesan
11 ingredienser
20 m
En riktigt god rätt med makaroner och tomatsås. Det här receptet passar utmärkt till vardags och uppskattas av både barn och vuxna.
Ingredienser
- 4 port Kungsörnen Ekologiska Makaroner
- olivolja (till stekning)
- 200 g pancetta
- 1-2 dl ärtor, frysta
- 1 burk krossade tomater
- 2 klyftor vitlök, hackad
- 0,5 tsk paprika
- salt
- peppar
- gräslök, fint hackad
Servering
- ev parmesanost, riven
Gör så här
- Stek pancetta krispig i en stekpanna. Ta ut pancettan ur pannan.
- Blanchera de frysta ärtorna. Häll av vattnet och lägg ärtorna i en skål med iskallt vatten.
- Stek den hackade vitlöken i olja. Tillsätt de krossade tomaterna och kryddorna. Låt puttra.
- Koka makaronerna enligt anvisningar på förpackningen.
- Tillsätt pancettan och de kokta ärtorna i tomatsåsen. Blanda makaronerna med tomatsåsen och den finhackade gräslöken.
- Servera med riven parmesan.
TIPS!