Makaroner med pancetta, tomatsås och parmesan

Makaroner med pancetta, tomatsås och parmesan

11 ingredienser

20 m

En riktigt god rätt med makaroner och tomatsås. Det här receptet passar utmärkt till vardags och uppskattas av både barn och vuxna.

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnen Ekologiska Makaroner
  • olivolja (till stekning)
  • 200 g pancetta
  • 1-2 dl ärtor, frysta
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 klyftor vitlök, hackad
  • 0,5 tsk paprika
  • salt
  • peppar
  • gräslök, fint hackad

Servering

  • ev parmesanost, riven

Gör så här

  1. Stek pancetta krispig i en stekpanna. Ta ut pancettan ur pannan.
  2. Blanchera de frysta ärtorna. Häll av vattnet och lägg ärtorna i en skål med iskallt vatten.
  3. Stek den hackade vitlöken i olja. Tillsätt de krossade tomaterna och kryddorna. Låt puttra.
  4. Koka makaronerna enligt anvisningar på förpackningen.
  5. Tillsätt pancettan och de kokta ärtorna i tomatsåsen. Blanda makaronerna med tomatsåsen och den finhackade gräslöken.
  6. Servera med riven parmesan.
TIPS!