Strawberry Cream Cheese Pie

97 röster
Jordgubbspaj
Foto: Kjell B Persson

Du behöver

Botten

  • 3 dl digestivekex, smulade
  • 120 g smör, smält
  • 1 dl pekannötter, rostade och hackade
  • 0,5 dl farinsocker

Fyllning

  • 450 g färskost
  • 2,5 dl florsocker
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • ca 5 dl jordgubbar, delade i halvor

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda kexsmulor, smält smör, pekannötter och socker.
  3. Tumma ut i en ugnsfast form och grädda i 12 minuter.
  4. Ta ut den ur ugnen när den är gyllene och låt svalna.
  5. Fyllning
    Blanda philadelphiaost och florsocker tills det är krämigt och fluffigt.
  6. Tillsätt crème fraiche och vaniljsocker och blanda ordentligt.
  7. Låt fyllningen stå i kylskåpet tills pajbotten är sval.
  8. Häll fyllningen över botten, lägg jordgubbar snyggt ovanpå och strö eventuellt över rostade hasselnötter.
31 maj 2012