Chocolate amaretto bundt cake
Chocolate amaretto bundt cake
10 ingredienser
Receptet till den här tunga chokladiga kakan skapade Jennifer efter att ha smakat en liknande kaka på ett bageri. Recept från boken Magnolia Bakery
Ingredienser
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 225 g smör, rumstempererat
- 2,5 dl strösocker
- 2,5 dl ljust muscovadosocker
- 4 ägg (rumstempererade)
- 175 g mörk choklad, smält
- 2,5 dl mjölk
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 msk amarettolikör
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader och smörj och mjöla en sockerkaksform (25 cm i diameter).
- Sikta mjöl och bikarbonat i en skål och ställ åt sidan.
- I en annan, stor skål vispar du smör och socker till en vit och fluffig smet (cirka tre minuter med elvisp).
- Tillsätt ett ägg i taget och blanda ordentligt efter varje.
- Häll i chokladen och blanda ordentligt.
- Tillsätt de torra ingredienserna varvat med mjölk, vaniljsocker och likör (och ev mandelarom).
- Blanda noga, häll smeten i sockerkaksformen och grädda i 40–45 minuter.
- Låt kakan svalna i formen i 20 minuter och vänd sedan upp den på ett galler så att den svalnar helt
- före servering.