Mager skagenröra

Mager skagenröra
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mager skagenröra

11 ingredienser

En mager skagenröra med bara lite matlagningsyoghurt och någon matsked lättmajonnäs som binder ihop räkorna är mycket läckert och enkelt och kan med fördel vara fyllning i tomat- och paprikahalvor.

Ingredienser

portioner
  • 170 g skalade räkor
  • 0,5 kruka färsk dill
  • 0,75 dl matyoghurt
  • 1 msk lättmajonnäs (eller fettfri majonnäs)
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tomater
  • 2 paprikor
  • 8 tsk sikrom
  • dillkvist
  • citron, skivor
  • salladsblad

Gör så här

  1. Häll av buljongen från räkorna. Hacka dem grovt. Hacka dillen och blanda med räkorna. Rör ihop yoghurt, majonnäs och peppar. Rör i räkhacket.
  2. Skölj grönsakerna och dela tomater och paprika i halvor. Skär bort kärnor och innerväggar.
  3. Fyll grönsakerna med räkhacket. Lägg på en klick rom och garnera med dillkvistar och/eller citronskivor. Ställ de fyllda grönsakerna på ett fat med strimlad sallat.