En mager skagenröra med bara lite matlagningsyoghurt och någon matsked lättmajonnäs som binder ihop räkorna är mycket läckert och enkelt och kan med fördel vara fyllning i tomat- och paprikahalvor.
Ingredienser
Håll skärmen tänd
portioner
170 g skalade räkor
0,5 kruka färsk dill
0,75 dl matyoghurt
1 msk lättmajonnäs (eller fettfri majonnäs)
1 krm svartpeppar
2 tomater
2 paprikor
8 tsk sikrom
dillkvist
citron, skivor
salladsblad
Gör så här
Håll skärmen tänd
Häll av buljongen från räkorna. Hacka dem grovt. Hacka dillen och blanda med räkorna. Rör ihop yoghurt, majonnäs och peppar. Rör i räkhacket.
Skölj grönsakerna och dela tomater och paprika i halvor. Skär bort kärnor och innerväggar.
Fyll grönsakerna med räkhacket. Lägg på en klick rom och garnera med dillkvistar och/eller citronskivor. Ställ de fyllda grönsakerna på ett fat med strimlad sallat.