Macaronibowl med avokado och fetaost

Foto: Köket.se
Macaronibowl med avokado och fetaost
23 ingredienser
30 m
En riktigt fräsch och färggrann bowl som du svänger ihop hemma på nolltid. Varning för beroendeframkallande dressing!
Ingredienser
- 4 port Kungsörnen Snabbmakaroner
- 150 g fetaost
- 1 avokado, tärnad
- 1 gurka, skivad i kvartar
- 6-8 rädisor, fint skurna
- 150 g rödkål, fint strimlad
- 150 g edamamebönor
Picklade morötter
- 250 g morot, skalade och hyvlade på längden
- 1,5 dl vatten
- 0,5 dl ättiksprit 12 %
- 0,5 dl strösocker
Tahinisås
- 0,5 dl tahinipasta (eller jordnötssmör)
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 tsk färsk ingefära, riven
- 1 tsk misopasta
- 1 msk sirap
- 1 msk risvinäger
- 1 msk soja
- 1 tsk sriracha
- 2 msk vatten
Garnering (valfritt)
- sesamfrön
- färska örter (exempelvis koriander eller mynta)
- limefrukt
Gör så här
- Koka makaroner enligt anvisningen på förpackningen.
- Koka upp alla ingredienserna till lagen för de picklade morötterna. Låt svalna och blanda sedan runt de hyvlade morötterna i lagen. Låt stå i 20 minuter.
- Blanda alla ingredienserna till såsen i en blender och addera vatten efter hur tjock du vill ha din dressing.
- Dela upp de kokta makaronerna i fyra skålar. Komponera dina bowls med fetaost, avokado, gurka, rädisor, picklad morot, rödkål och edamame. Toppa gärna med lite färska örter och sesamfrön.
- Häll den goda dressingen över och njut av den här smakrika och fräscha rätten!
TIPS!