Macaronibowl med avokado och fetaost

Macaronibowl med avokado och fetaost
Foto: Köket.se

Macaronibowl med avokado och fetaost

23 ingredienser

30 m

En riktigt fräsch och färggrann bowl som du svänger ihop hemma på nolltid. Varning för beroendeframkallande dressing!

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnen Snabbmakaroner
  • 150 g fetaost
  • 1 avokado, tärnad
  • 1 gurka, skivad i kvartar
  • 6-8 rädisor, fint skurna
  • 150 g rödkål, fint strimlad
  • 150 g edamamebönor

Picklade morötter

  • 250 g morot, skalade och hyvlade på längden
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 0,5 dl strösocker

Tahinisås

  • 0,5 dl tahinipasta (eller jordnötssmör)
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk misopasta
  • 1 msk sirap
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk soja
  • 1 tsk sriracha
  • 2 msk vatten

Garnering (valfritt)

  • sesamfrön
  • färska örter (exempelvis koriander eller mynta)
  • limefrukt

Gör så här

  1. Koka makaroner enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka upp alla ingredienserna till lagen för de picklade morötterna. Låt svalna och blanda sedan runt de hyvlade morötterna i lagen. Låt stå i 20 minuter.
  3. Blanda alla ingredienserna till såsen i en blender och addera vatten efter hur tjock du vill ha din dressing.
  4. Dela upp de kokta makaronerna i fyra skålar. Komponera dina bowls med fetaost, avokado, gurka, rädisor, picklad morot, rödkål och edamame. Toppa gärna med lite färska örter och sesamfrön.
  5. Häll den goda dressingen över och njut av den här smakrika och fräscha rätten!
TIPS!