Lyxiga chokladbollar
Lyxiga chokladbollar
7 ingredienser
30 min
En extra lyxig variant på chokladbollar med både smält choklad och kakao i smeten. Rulla i det du gillar - rostad kokos, strössel. pärlsocker eller något annat gott.
Ingredienser
- 140 g havregryn
- 30 g kaffe, kallt
- 150 g mörk choklad, 60-70 %
- 150 g smör
- 150 g ljust muscovadosocker
- 20 g kakao
- 150 g riven kokos, att rulla bollarna i
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader. Smält chokladen.
- Blanda havregryn med kaffe, låt svälla ett par minuter. Blanda in resten av ingredienserna förutom kokos.
- Rosta kokosen på en plåt i ugnen, rör lite då och då och låt kokosen få lite färg.
- Dela degen i valfria storlekar och rulla till runda bollar. Avsluta med att rulla dem i den rostade kokosen.