Lyxig prepperkorv med gourmetpommes

2 röster
45 min
2
Korv med ankfettspommes
Foto: Edward Blom

"Jodå, den klassiska pilsnerkorven som är så lämplig att ha i prepperförråd eller på utflykt kan visst bli väldigt läcker - och har man bara potatis och fett kan man alltid göra egen pommes frites"

45 min
2

Du behöver

  • 4 potatisar
  • 1 burk pilsnerkorv
  • 1 förp tortillabröd
  • ankfett
  • dijonsenap
  • tomatpuré

Gör så här

  1. Pommes frites
    Var försiktig så det inte börjar brinna, fritera aldrig över öppen gaslåga inomhus, ha brandfilt och -släckare till hands!
  2. Skala och skär potatisarna i centimeterbreda stavar. (Tjockare om du föredrar engelsk stil, smalare om du föredrar knaprigare stil typ tjeckisk.) Skölj i kallt vatten och lägg dem i en handduk för att torka.
  3. Fritera potatisstavarna i ankfett på ca 160° (ungefär när en bit vitt bröd blir gyllenbrunt på 15 sekunder) tills de ”sjunger” (4–8 minuter, de skall inte få mycket färg).
  4. Häll dem i ett durkslag och skaka lätt så att fettet rinner av. Låt kallna i minst 15 minuter.
  5. Fritera en andra gång (ej för stora mängder åt gången) i ca 180° tills de fått en bra färg. Låt fettet rinna av i ett durkslag. Salta och servera.
  6. Servering
    Öppna en burk Bullens pilsnerkorv, grilla dem försiktigt i ugn. De ska få fin yta men helst inte spricka.
  7. Öppna en påse tortillabröd och skär dem i lagom storlekar för att kunna hålla de små korvarna i.
  8. Servera med en klick dijonsenap och tomatpuré - eller om du verkligen vill lyxa till det öppna en burk anklever och klicka över.
29 april 2020