Lövbiffsgryta med tomatsallad och ris
Lövbiffsgryta med tomatsallad och ris
16 ingredienser
En snabb och god gryta med lövbiff, grädde och dijonsenap. Perfekt middag till hela familjen som serveras med nykokt ris och en pigg tomatsallad.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 500 g lövbiff
- 1 rödlök
- 2 klyftor vitlök
- 5 dl grädde
- 1,5 msk dijonsenap
- kinesisk soja
- rödvinsvinäger
- färsk bladpersilja, hackad
- smör, till stekning
Tomatsallad
- 2 tomater
- 0,5 rödlök
- 1 msk olivolja
- salt
- strösocker
- svartpeppar
Till servering
- 4 port ris
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär lövbiffen i strimlor.
- Stek lövbiffen i smör på hög temperatur i en stekpanna tills köttet fått fin färg. Ta upp och lägg åt sidan.
- Skala och strimla rödlöken och finhacka vitlöken (löken kan även rivas om det önskas)
- Fräs lök och vitlök i smör på medelvärme under omrörning i stekpannan.
- Lägg tillbaka köttet i stekpannan. Salta och peppra.
- Häll på grädden rör i dijonsenapen. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt lite soja för sälta och färg. Smaka av med salt, svartpeppar och vinäger.
Tomatsallad
- Skala och strimla löken. Skär tomaten i grova bitar. Lägg lök och tomat i en skål. Tillsätt 1 msk olivolja, 1/2 msk rödvinsvinäger, salt och socker.
Servering
- Strö hackad persilja över grytan och bjud med ris och tomatsallad.