Ett vackert sätt att lyxa till moset är att gratinera det. Servera gärna köttet med vitkökssmör och halva gratinerade tomater vid sidan och det blir nästan som krogens plankstek.
Ingredienser
portioner
4 lövbiffar
salt
peppar
2 krm timjan
140 g bacon, strimlat
Mos:
4-6 potatisar
2 palsternackor
1 klyfta kålrot
salt
peppar
1 dl buljong eller grädde
1 äggula
1 msk smör
Gör så här
Skär potatis och rotsaker i bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Mosa väl, krydda och späd med lite buljong eller grädde. Rör ned äggulan.
Värm ugnen till 250°. Klicka eller spritsa moset på ett ugnsfat. Gratinera ca 5 minuter.
Stek under tiden baconet knaprigt. Låt det rinna av på papper. Stek därefter de kryddade biffarna i kvarvarande fett från baconet. Servera allt tillsammans.