Löjromspizza med Västerbottensost
Löjromspizza med Västerbottensost
10 ingredienser
30 min
Lyxig pizza med löjrom och Västerbottensost. Passar fint att bjuda på i bitar till drinken. Ger 1 stor pizza alternativt 2 mindre.
Ingredienser
- 1 pizzadeg, färdigköpt hos favoritpizzerian
- 150 g färskost
- 2 dl Västerbottensost
- 1 dl crème fraîche
- 100 g löjrom
- 1 äggula
- 0,5 rödlök
- 1 knippe gräslök
- 1 msk citronskal, finrivet
- svartpeppar
Gör så här
- Blanda färskost och nästan all ost (spara lite till topping) till en kräm.
- Baka ut pizzadegen till önskad storlek. Toppa med ostkrämen, spar gärna en fin liten pizzakant.
- Grädda sedan i ugnen 250 grader eller mer varmluft/grill i 6 minuter ungefär, du får ha lite koll under gräddningen.
- Blanda löjrom och äggula för att få en krämig och härlig löjrom. Finhacka rödlöken och hacka gräslöken.
- Toppa pizzorna med några klickar crème fraiche, löjrom, gräslök, rödlök och finrivet skal från citronen. Avsluta med lite extra Västerbottensost och lite nymald svartpeppar.