Ljuvlig sommartårta med jordgubbar

Foto: Köket.se
Ljuvlig sommartårta med jordgubbar
14 ingredienser
1 h
Den perfekta tårtan till sommarens alla festligheter och kalas. Förslagsvis blir den här tårtan midsommarens paradnummer!
Ingredienser
Tårtbotten
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl Kungsörnens Vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- smör (till formen)
- Kungsörnens Vetemjöl (till formen)
Fyllning
- 10 dl florsocker, siktat
- 300 g smör, rumsvarmt
- 100 g jordgubbar
- 1 msk florsocker
- 1-2 tsk citron, saften av (samt rivet skal av efter smak)
Topping
- jordgubbar, skivade
- färsk citronmeliss
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
Tårtbotten
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
- Blanda försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna helt.
Fyllning
- Vispa ihop florsocker med smör tills du har en jämn smet.
- Mixa jordgubbarna tillsammans med 1 msk florsocker och citronsaften till en puré.
- Tillsätt jordgubbspuré och lite rivet citronskal efter smak.
Montering och topping
- Dela sockerkakan så att du har 2 bottnar. Bred ut fyllningen på den första kakbotten. Toppa med skivade jordgubbar och lägg på nästa lager tårtbotten.
- Bred ut resten av fyllningen och toppa med skivade jordgubbar och citronmeliss.
TIPS!