Ljummen matvetesallad med granatäpple och feta
Ljummen matvetesallad med granatäpple och feta
15 ingredienser
En matig middagssallad med matvete, krispiga grönsaker, salt fetaost och syrligt granatäpple. Passar fint på egen hand men det är också en utmärkt sallad att bjuda till grillat.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 4 port matvete
- 1 rödlök, tunt skivad
- 1 gurka
- 250 körsbärstomater
- 1 granatäpple
- 2 dl kalamataoliver, med kärnor
- 150 g fetaost
Vinägrett
- 1 citron, saften
- 2 msk vinäger (valfri sort, kan ersättas med citronjuice)
- 0,75 dl olivolja
- 1 msk dijonsenap
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 msk torkad oregano
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
- Skala, halvera och skiva löken. Skär gurkan i tärningar. Dela körsbärstomaterna.
- Skär granatäpplet i klyftor och pilla ut kärnorna.
- Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda matvete med lök, gurka och tomat samt dressing. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med granatäpple och smulad fetaost.