Kokoskaka

Kokoskaka
Foto: Jenny Grimsgård
Emelie Holm
Emelie Holm

Kokoskaka

28

11 ingredienser

Krispig kokoskaka som är god som den är och ännu godare med grädde och bär. Recept från boken Liten kaka.

Ingredienser

portioner8 - 10 skivor
  • smör
  • ströbröd
  • 2 dl riven kokos
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 citron, zest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj och bröa en avlång brödform som rymmer 1,5-2 liter.
  2. Rosta kokosflingorna i en torr panna tills de fått lite färg.
  3. Vispa smör och socker med elvisp tills det är fluffigt.
  4. Tillsätt äggen ett i taget och vispa tills blandningen är jämn och fin.
  5. Sikta mjöl, vaniljpulver, bakpulver och salt och vänd ner i blandningen lite i taget. Rör om försiktigt eller vispa på låg hastighet.
  6. Rör ner citronzest och kokos.
  7. Häll smeten i formen och grädda i cirka 50 minuter eller tills provstickan är torr. Låt svalna.