Kokoskaka
Kokoskaka
11 ingredienser
Krispig kokoskaka som är god som den är och ännu godare med grädde och bär. Recept från boken Liten kaka.
Ingredienser
- smör
- ströbröd
- 2 dl riven kokos
- 200 g smör, rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 citron, zest
Gör så här
- Sätt ugnen på 160 grader. Smörj och bröa en avlång brödform som rymmer 1,5-2 liter.
- Rosta kokosflingorna i en torr panna tills de fått lite färg.
- Vispa smör och socker med elvisp tills det är fluffigt.
- Tillsätt äggen ett i taget och vispa tills blandningen är jämn och fin.
- Sikta mjöl, vaniljpulver, bakpulver och salt och vänd ner i blandningen lite i taget. Rör om försiktigt eller vispa på låg hastighet.
- Rör ner citronzest och kokos.
- Häll smeten i formen och grädda i cirka 50 minuter eller tills provstickan är torr. Låt svalna.