• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lisas gårdspytt med stekt ägg

Lisas gårdspytt med stekt ägg
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Lisas gårdspytt med stekt ägg

5 steg att laga

19 ingredienser

20 m

Pyttipanna är den perfekta rätten att laga om man har rester från en köttmiddag. Lisas variant innehåller även korv och äpple samt serveras med en mustig löksås.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g potatis, kokt
  • 600 g kokt rotselleri
  • 0,5 purjolök
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • 400 g fläskkött kokt (eller stekt)
  • 1-2 valfria korvar, gärna lite kryddad
  • 1 äpple
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 1 dl ättiksgurka, hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 ägg
  • inlagda rödbetor, till servering
  • 0,5 gul lök
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • ev vatten

Gör så här

  1. Tärna kokt potatis och rotselleri. Strimla purjolöken. Tärna äpplet samt köttet och korven.
  2. Fräs purjolöken mjuk i en stekpanna med smör och olja. Tillsätt potatis och rotselleri och stekt tills rotfrukterna börjar få fin färg. Tillsätt kött, korv och äpple och fortsätt steka med ett par minuter tills även detta börjar få färg.
  3. Rör ner hackad ättiksgurka och hackad persilja och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Hacka den gula löken fint. Fräs den mjuk i olja och slå sedan på tomatpuré och låt fräsa med en kort stund.
  5. Tillsätt honung, äpplecidervinäder och eventuellt lite vatten och låt hastigt koka samman. Mixa såsen slät och servera till pyttipannan tillsammans med stekt ägg och rödbetor.