Systrarna Eisenmans fräscha frusna sommardessert

Systrarna Eisenmans fräscha frusna sommardessert
Foto: Ulrika Ekblom
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Systrarna Eisenmans fräscha frusna sommardessert

7 ingredienser

Denna frysta frukt- och bärdessert är en frisk och fräsch variant av den klassiska svenska sommartårtan med grädde och jordgubbar. Om det växer smultron i trädgården, smyg ner dem också! Receptet kommer från kokboken Sommarens söta.

Receptet ger 8-10 portioner.

Se fler recept från

systrarna Eisenman

Ingredienser

  • 400 g färskost (eller annan cream cheese)
  • 200 g kesella eller gräddfi l
  • 0,5 dl florsocker
  • 4-5 konserverade persikohalvor
  • 250 g jordgubbar
  • 250 g hallon
  • ev citronmeliss till garnering

Gör så här

  1. Rör ihop cream cheese, kesella och florsocker till en
  2. slät kräm.
  3. Skär persikorna i kuber och rör ner dem tillsammans
  4. med hela jordgubbar och hallon i krämen.
  5. Häll ner krämen i en hålform eller i portionsformar,
  6. täck med folie och låt stå i frysen i ca 3 timmar eller
  7. tills den är helt fryst.
  8. Ta ut formen ur frysen ca 30 minuter före servering.
  9. Lägg upp tårtan på ett fat och garnera gärna med lite
  10. bär och citronmelissblad.