Färska dadlar med gorgonzola och apelsinhonung

Färska dadlar med gorgonzola och apelsinhonung
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Färska dadlar med gorgonzola och apelsinhonung

0

4 steg att laga

4 ingredienser

10 min

Den pigga apelsinhonungen kan förberedas och sedan värmas upp strax innan servering. /Lisa Lemke

Receptet ger 12 dadlar.

Ingredienser

  • 0,5 apelsin, skal och saft
  • 1 dl honung, flytande
  • 12 dadlar, urkärnade
  • 50 g gorgonzolaost (eller annan mögelost)

Gör så här

  1. Blanda honung med saft och skal från apelsinen i en kastrull.
  2. Värm på svag värme, rör om då och då under tiden.
  3. Fyll dadlarna med osten och lägg på ett fat.
  4. Ringla den varma apelsinhonungen över och servera genast.
TIPS!
läs mer
heleena  lyth - kexchoklad

7 snabbfixade snacks

Gott & enkelt!

Läs mer