Libapizza med salami och ajvar relish

Libapizza med salami och ajvar relish
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Libapizza med salami och ajvar relish

11 ingredienser

25 min

Får du inte tag i libabröd kan du ersätta det med tortillas. Vill du ha en vegetarisk variant byter du ut salamin. Toppingen varierar du själv efter smak.

Ingredienser

portioner
  • 4 libabröd
  • 1 dl ajvar relish
  • 125 g mozzarellaost
  • 6 tomater, skurna i tunna skivor
  • 200 g tunt skivad salami
  • 1 rödlök, strimlad
  • 100 g parmesanost, riven
  • 0,5 kruka oregano, finhackad
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, grovmalen (efter smak)
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, helst grillfunktion.
  2. Lägg libabröden på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
  3. Bred ut ajvar relish jämnt över libabröden.
  4. Toppa med tomatskivor, rödlök, salami och oregano.
  5. Riv mozzarellan i mindre bitar och strö över pizzorna.
  6. Avsluta med parmesan, salt och svartpeppar.
  7. Grädda libabröden mitt i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
  8. Toppa med ruccola innan servering.