Libapizza med salami och ajvar relish
Libapizza med salami och ajvar relish
11 ingredienser
25 min
Får du inte tag i libabröd kan du ersätta det med tortillas. Vill du ha en vegetarisk variant byter du ut salamin. Toppingen varierar du själv efter smak.
Ingredienser
- 4 libabröd
- 1 dl ajvar relish
- 125 g mozzarellaost
- 6 tomater, skurna i tunna skivor
- 200 g tunt skivad salami
- 1 rödlök, strimlad
- 100 g parmesanost, riven
- 0,5 kruka oregano, finhackad
- salt (efter smak)
- svartpeppar, grovmalen (efter smak)
- rucolasallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader, helst grillfunktion.
- Lägg libabröden på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
- Bred ut ajvar relish jämnt över libabröden.
- Toppa med tomatskivor, rödlök, salami och oregano.
- Riv mozzarellan i mindre bitar och strö över pizzorna.
- Avsluta med parmesan, salt och svartpeppar.
- Grädda libabröden mitt i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
- Toppa med ruccola innan servering.