Lisa Förare Winbladhs hälsolax

Lisa Förare Winbladhs hälsolax
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Lisa Förare Winbladhs hälsolax

15 ingredienser

35 min

En mager laxrätt för två som är underbart gräddig och smakrik. Ingefära och basilika passar perfekt till lax.

Ingredienser

portioner
  • 260 g laxfilé, skurna i fjärilskotletter [2 st]
  • 8 potatisar
  • 2 limefrukter
  • 1 rödlök
  • 3 champinjoner
  • 1 rött sött äpple
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 150 g bladspenat
  • 0,5 tsk olja
  • 2 dl naturelle crème fraiche 8 %
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar
  • 2 knippen färsk basilika

Gör så här

  1. Koka upp potatisen och låt den koka i cirka 20 minuter. Skala och riv ingefäran och blanda den med crème fraîchen. Pressa i saften ur en av limefrukterna, pressa och tillsätt vitlöken och salta.
  2. Pressa saften ur den andra limen över laxkotletterna och grilla dem i grillpanna utan matfett.
  3. Kärna ur äpplet. Skär det och champinjonerna i bitar och hacka löken ganska grovt. Bryn sedan allt i lite olja tillsammans med grovhackad basilika och lite balsamvinäger.
  4. Smaka av med salt och peppar. Lägg till sist i spenaten och se till att den bara värms upp. Blanda runt och servera tillsammans med laxen och såsen.