Körsbärsmuffins med maräng och mandel

Körsbärsmuffins med maräng och mandel
Foto: Stefan Edetoft
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Körsbärsmuffins med maräng och mandel

4

12 ingredienser

25 min

Vaniljyoghurten och marängerna ger en extra effekt till de här goda muffinsen.

Se fler recept från

Lisa Lemke

Ingredienser

portioner12
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • 50 g smör, smält
  • 50 g mandelmassa, riven
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 25 maränger
  • 200 g bigarråer eller körsbär, urkärnade
  • 50 g mandelspån
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ungen på 200 grader. Ställ ut 12-15 st stadiga muffinsformar på en plåt. Lägg en maräng i botten av varje form. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt yoghurt och smält smör och vispa lätt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandelmassa i en skål. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och vänd runt allt försiktigt så att du får en jämn smet.
  2. Varva muffinssmet och körsbär i formarna. Tryck ner en maräng på slutet och strö mandelspån på toppen. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Pudra dem med florsocker och låt svalna.