Körsbärsmuffins med maräng och mandel

Körsbärsmuffins med maräng och mandel
Foto: Stefan Edetoft
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Körsbärsmuffins med maräng och mandel

12 ingredienser

25 min

Vaniljyoghurten och marängerna ger en extra effekt till de här goda muffinsen.

Se fler recept från

Lisa Lemke

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • 50 g smör, smält
  • 50 g mandelmassa, riven
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 25 maränger
  • 200 g bigarråer eller körsbär, urkärnade
  • 50 g mandelspån
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ungen på 200 grader. Ställ ut 12-15 st stadiga muffinsformar på en plåt. Lägg en maräng i botten av varje form. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt yoghurt och smält smör och vispa lätt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandelmassa i en skål. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och vänd runt allt försiktigt så att du får en jämn smet.
  2. Varva muffinssmet och körsbär i formarna. Tryck ner en maräng på slutet och strö mandelspån på toppen. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Pudra dem med florsocker och låt svalna.