Kladdkaka med mjölkchoklad
Kladdkaka med mjölkchoklad
11 ingredienser
Mjölkchoklad och stjärnanis blir en strålande kombination i kladdkakan. Vill du göra den extra lyxig toppar du den med glasyr och nötter, men för en vardagskaka duger den gott som den är. Öka bara på sockret med ca 0.5-1 dl i så fall. /Lisa Lemke
Se fler recept från
Ingredienser
Kladdkaka med mjölkchoklad
- 3 stjärnanis, krossade
- 200 g osaltat smör
- 200 g mjölkchoklad, grovhackad
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
Topping
- 0,75 dl grädde
- 100 g mjölkchoklad, grovhackad
- 100 g blandade nötter, rostade
Gör så här
Kaka
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt krossad stjärnanis och choklad.
- Rör om tills allt smält.
- Tillsätt socker och salt under omrörning.
- Blanda mjöl och vaniljsocker och sikta ner detta i smeten.
- Vänd ner ett ägg i taget och arbeta samman till en jämn smet.
- Täck en springform på 23 cm i diameter med bakplåtspapper. Det gör du enklast genom att först pensla kanter och botten med lite olja.
- Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 15-22 minuter. Tiden beror på vilket humör din ugn är på, kakan ska fortfarande vara lite kletig i mitten.
- Ta ut kakan och låt svalna något innan du avlägsnar formen.
Topping
- Hetta upp grädde i en kastrull och ta den sedan bort den från värmen.
- Tillsätt chokladen och rör om tills allt smält.
- Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan.
- Hacka nötterna och toppa med dessa.