Indisk köttfärsgryta

110 röster
15 min
4
Indisk köttfärsgryta
Foto: Lisa Lemke

Indisk köttfärsgryta, snabb vardagsmat. Du kan även använda dig av lammfärs om du vill ha variation. /Lisa Lemke

Visa mer
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g blandfärs
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 purjolök, grovstrimlad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 100 g torkade aprikoser, grovhackad
  • 1 msk curry (vanlig eller stark)
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 förp kokosmjölk
  • 2 dl röda linser

Serveras med

  • grönsallad
  • kokt ris
  • Naanbröd, ev

Gör så här

  1. Hetta upp en stekgryta eller stekpanna med olja.
  2. Fräs purjolök och vitlök på mellanvärme i någon minut.
  3. Tillsätt färsen samt curry och kardemumma och bryn allt i ett par minuter tills färsen är genomlagad.
  4. Rör ner kokosmjölk, aprikoser och linser och låt koka upp på mellanvärme.
  5. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills linserna är färdigkokta. Rör om då och då under tiden.
  6. Servera till grönsallad, kokt ris och eventuellt naanbröd.
13 september 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept