Indisk köttfärsgryta

Indisk köttfärsgryta
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Indisk köttfärsgryta

12 ingredienser

15 min

Indisk köttfärsgryta, snabb vardagsmat. Du kan även använda dig av lammfärs om du vill ha variation. /Lisa Lemke

Ingredienser

portioner
  • 600 g blandfärs
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 purjolök, grovstrimlad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 100 g torkade aprikoser, grovhackad
  • 1 msk curry (vanlig eller stark)
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 förp kokosmjölk
  • 2 dl röda linser

Serveras med

  • grönsallad
  • kokt ris
  • ev naanbröd

Gör så här

  1. Hetta upp en stekgryta eller stekpanna med olja.
  2. Fräs purjolök och vitlök på mellanvärme i någon minut.
  3. Tillsätt färsen samt curry och kardemumma och bryn allt i ett par minuter tills färsen är genomlagad.
  4. Rör ner kokosmjölk, aprikoser och linser och låt koka upp på mellanvärme.
  5. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills linserna är färdigkokta. Rör om då och då under tiden.
  6. Servera till grönsallad, kokt ris och eventuellt naanbröd.