• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Omelett på två olika sätt

Omelett på två olika sätt
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Omelett på två olika sätt

6 steg att laga

13 ingredienser

15 min

Omelett går snabbt att fixa till frukost! Här är ett recept på ostomelett och ett recept på italiensk omelett.

läs mer
Tommys såskurs promoruta

Bli en mästare på såser!

Gå vår såskurs online med Tommy Myllymäki. Se smakprov >

Ingredienser

portioner2 portioner

Ostomelett

  • 3 ägg
  • 3 msk vatten
  • lagrad ost, riven
  • salt
  • olja, att steka i

Italiensk omelett

  • 3 ägg
  • 3 msk vatten
  • 8 champinjoner
  • 0,5 tomat
  • 0,5 gul lök
  • salt
  • peppar
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Ostomelett
    Blanda ägg, vatten och en nypa salt. Rör om försiktigt.
  2. Häll i olja i pannan. Stek försiktigt under omrörning, när omeletten börjar bli fast, tillsätt riven ost på toppen.
  3. Italiensk omelett
    Blanda ägg och vatten. Rör om försiktigt. Skiva champinjoner, tomat och lök i tunna skivor.
  4. Häll i olja i en stekpanna. Stek det skivade i stekpannan i några minuter.
  5. Tillsätt äggblandningen, höj värmen. Rör om under stekningen. När omeletten börjar bli fast, smaka av med salt och peppar.
  6. Matsortera dina äggskal och lökskal till återvinning och njut av din omelett!