Afrikanska biffar med aprikoser
Afrikanska biffar med aprikoser
11 ingredienser
25 min
Afrikanska biffar med aprikoser och rättikspasta. Dessa vardagsfestliga biffar får en smak av Afrika och kan även stekas i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Ersätt pastan med rättikspasta. Den gör du genom att hyvla rå rättika i tunna strimlor. Räkna med ca 150 g rättika per person. Lägg strimlorna i ett durkslag och sänk ner dem i kokande, saltat vatten i ca 30 sekunder. Ringla lite olivolja på rättikspastan innan servering. Du kan även använda dig av zucchini på samma sätt.
Ingredienser
- 600 g fläskfärs
- 40 g aprikos, finhackade (torkade)
- 2 klyftor vitlök, pressade eller rivna
- 1 gul lök, finhackad
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 1 tsk stark curry
- salt (efter smak)
- svartpeppar, grovmalen (efter smak)
Till servering
- kokt pasta (eller rättikspasta)
- turkisk yoghurt
- sallad
Gör så här
- Arbeta samman färs, aprikoser, vitlök, gul lök, ingefära och curry till en smet.
- Krydda med salt och grovmalen svartpeppar.
- Provstek en liten bit av smeten och smaka av. Behövs det mer salt eller peppar?
- Forma smeten till biffar och stek dem i hälften smör och hälften olja i 4-5 minuter på varje sida. Vill du att det ska gå riktigt snabbt kan du klicka ut smeten direkt i stekpannan istället för att forma den till biffar.
- Servera biffarna till nykokt pasta, couscous eller rättikspasta, naturell/turkisk yoghurt och en stor sallad.