• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Små smördegspizzor

Små smördegspizzor
Foto: TV4
Linnéa Seidel
Linnéa Seidel

Små smördegspizzor

9 steg att laga

7 ingredienser

Små naggande goda pizzor på brunchen, som tilltugg eller förrätt.

Ingredienser

  • 3 ark smördeg
  • 50 g chèvreost
  • 9 valnötter
  • 100 g mozzarellaost
  • 9 körsbärstomater
  • 1 ägg
  • färska basilikablad

Gör så här

  1. Kavla ut smördegen till en platta, ca 30x30 cm.
  2. Stansa ut rundlar med ett glas eller ett runt mått.
  3. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Skiva de båda ostsorterna och lägg chèvre på hälften och mozzarellan på resterande.
  5. Krossa valnötterna och toppa chèvrepizzan med dem.
  6. Skär tomaterna i skivor och lägg dem på mozzarellan.
  7. Vispa upp ägget och pensla kanterna.
  8. Grädda mitt i ugnen i 200 g i ca 20 minuter.
  9. Dekorera den färdiga mozzarellapizzan med färsk basilika.