Limoncello - italiensk citronlikör

Limoncello - italiensk citronlikör
Foto: Katja Kristoferson
Linnéa Seidel
Linnéa Seidel

Limoncello - italiensk citronlikör

109

8 steg att laga

4 ingredienser

Limoncello är en sötsyrlig, solgul citronlikör som är utmärkt att avsluta middagen med. Här har jag valt att ge bort min limoncello i en burk med citronskalen kvar, men självklart går det lika bra att sila bort dem och hälla upp likören på fina flaskor. /Linnéa Seidel

Läs mer om

Gott att ge bort


Ingredienser

  • 12 citron, ekologiska
  • 7,5 dl brännvin
  • 6 dl vatten
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Tvätta och skala citronerna med potatisskalare.
  2. Se noga till att inte få med den vita beska hinnan.
  3. Lägg skalremsorna i en ren och rymlig glasburk.
  4. Pressa citronerna och häll citronsaften i burken.
  5. Fyll på med brännvin och låt stå svalt och mörkt i 5 dygn.
  6. Koka upp vatten och strösocker till en sockerlag och låt svalna helt.
  7. Häll sockerlagen i burken och blanda väl.
  8. Låt burken stå kallt och mörkt i minst 1 vecka, gärna längre, innan du silar av skalen och häller upp likören på väl rengjorda flaskor.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer