Müsli med honung och kokosflingor
Müsli med honung och kokosflingor
6 ingredienser
2,5 h
Hemgjord frukostmüsli i en fin burk är en uppskattad present. Detta recept är en bra, inte alltför söt grund som du kan smaksätta med nästan vad som helst. / Linnéa Seidel
Smaksättningsförlag:
torkade tranbär
russin
hackade, torkade aprikoser
hackade katrinplommon
hackade, torkade äppelringar
orostade pumpa- och solroskärnor
Ingredienser
- 2,5 dl blandade kärnor och frön (t ex solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön)
- 5 dl havregryn
- 2,5 dl riven kokos
- 3 msk smör
- 4 msk honung, flytande
- 2,5 dl vatten
Gör så här
- Värm upp ugnen till 200 grader.
- Häll kärnor, frön, havregryn och kokos i en bunke och rör om väl.
- Blanda smör, honung och vatten i en kastrull och värm tills smöret och honungen har smält.
- Häll den varma vätskan i bunken och blanda ordentligt.
- Häll ut müslimassan på en plåt med bakplåtspapper.
- Den får gärna ha lite klumpar i sig men sprid ut den jämnt över hela plåten.
- Rosta müslin i cirka 20 minuter, eller tills den fått fin färg.
- Se bara upp så att den inte blir bränd.
- Ta ut plåten ur ugnen och rör försiktigt om med en gaffel.
- Ställ in plåten och stäng av ugnen.
- Låt müslin stå och torka på eftervärmen i ugnen i cirka 2 timmar och smaksätt den sedan med till exempel torkad frukt.
- Häll upp i en fin burk med tättslutande lock.