Fudgebrownies

Fudgebrownies
Foto: Katja Kristoferson
Linnea Seidel profilbild NY
Linnea Seidel profilbild NY

Fudgebrownies

9 ingredienser

Mjuka och goda chokladkakor som vem som helst skulle bli glad för! Fudgebrownie består av en chokladkaksbotten och chokladfudge. Recept på fudgebrownies är hämtat ur boken Gott att ge bort.

Chokladstinna mjuka kakor som är rena drömmen för alla chokladälskare. Varför inte baka den i en fin ugnsfast form och ge bort både den och kakorna? /Linnéa Seidel

Receptet räcker till 20 kakor.

Ingredienser

Brownie

  • 200 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 4 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl

Fudgeglasyr

  • 200 g mörk choklad 50 %
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 150 grader.
  2. Hacka chokladen.
  3. Smält smöret i en kastrull, ställ kastrullen åt sidan, lägg i chokladen och låt den smälta i det varma smöret.
  4. Rör samman ägg, socker, och vetemjöl i en bunke.
  5. Häll ner smörblandningen och rör om till en jämn smet.
  6. Klä en ugnsfast form (cirka 20x30 cm) med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i den.
  7. Grädda i cirka 30 minuter.
  8. Prova med sticka, kakan får gärna vara lite kladdig.
  9. Låt svalna.
  10. Hacka chokladen till glasyren.
  11. Blanda smöret och grädden i en kastrull och värm till chokladen har smält.
  12. Ställ kastrullen åt sidan och lägg i den hackade chokladen.
  13. Låt chokladen smälta och sikta i florsockret.
  14. Rör till en jämn glasyr och bred den över den avsvalnade kakan.
  15. Skär kakan i bitar när glasyren har stelnat.