Linguine med vitlök och chili

Linguine med vitlök och chili
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Linguine med vitlök och chili

6 ingredienser

Den här heta pastarätten har hämtat inspiration från det sicilianska köket.

Ingredienser

portioner
  • 400 g linguine
  • 2 msk olivolja
  • 2 sardellfiléer
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 mild röd chilifrukt

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Hacka sardeller, vitlök, persilja och chili.
  2. 2.
  3. Häll lite olja i en teflon-stekpanna och stek sardeller och vitlök långsamt i pannan. Tillsätt persilja och chili under omrörning.
  4. 3.
  5. Blanda ner den nykokta pastan, rivet skal av en citron och riven pecorino.