Lindas igelkottkakor

Lindas igelkottkakor
Linda Andersson 2022
Linda Andersson 2022

Lindas igelkottkakor

6 ingredienser

1 h

Roliga, spröda och goda mördegskakor i form av igelkottar! Kul att baka med barnen eller bjuda på till fikat på ett barnkalas.

Ingredienser

portioner
  • 200 g smör, kallt
  • salt, en nypa
  • 1 dl florsocker
  • 4,5 dl vetemjöl

Garnering

  • ca 100 g choklad, ljus eller mörk
  • riven kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Nyp ihop smöret med salt, florsocker och vetemjöl till en deg.
  2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till igelkottar med en smal nos och rund kropp, enligt bilden.
  3. Lägg igelkottkakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakorna gräddas i låg värme för att de ska bli genomgräddade och inte få någon färg. Låt dem kallna på plåten.
  5. Doppa kroppen (bakre halvan av kakan) i smält choklad.
  6. Doppa även nosen i chokladen. Lägg kakan på ett bakplåtspapper och strö kokos över bakre delen av kroppen.
  7. Doppa baksidan på en tesked i smält choklad och dutta försiktigt ögon på kakorna. Låt kakorna stelna i kylen. Förvara dem i en burk med tätslutande lock i kylen.