Lindas igelkottkakor
Lindas igelkottkakor
6 ingredienser
1 h
Roliga, spröda och goda mördegskakor i form av igelkottar! Kul att baka med barnen eller bjuda på till fikat på ett barnkalas.
Ingredienser
- 200 g smör, kallt
- salt, en nypa
- 1 dl florsocker
- 4,5 dl vetemjöl
Garnering
- ca 100 g choklad, ljus eller mörk
- riven kokos
Gör så här
- Sätt ugnen på 160 grader. Nyp ihop smöret med salt, florsocker och vetemjöl till en deg.
- Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till igelkottar med en smal nos och rund kropp, enligt bilden.
- Lägg igelkottkakorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakorna gräddas i låg värme för att de ska bli genomgräddade och inte få någon färg. Låt dem kallna på plåten.
- Doppa kroppen (bakre halvan av kakan) i smält choklad.
- Doppa även nosen i chokladen. Lägg kakan på ett bakplåtspapper och strö kokos över bakre delen av kroppen.
- Doppa baksidan på en tesked i smält choklad och dutta försiktigt ögon på kakorna. Låt kakorna stelna i kylen. Förvara dem i en burk med tätslutande lock i kylen.