Kladdkaka, Leilas recept
Kladdkaka, Leilas recept
13 ingredienser
45 m
Leilas kladdkaka är riktigt seg och god. Detta kladdkaksrecept är en dröm för alla som älskar choklad.
Ingredienser
Leilas kladdkaka
- 50 g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 0,5 dl matolja
- 2,5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 krm salt
- 50 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
- smör, till formen
- ströbröd, till formen
Gör så här
Leilas kladdkaka
- Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
- Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Rör ner smör och olja i äggsmeten.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
- Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
- Grädda kakan i cirka 20-30 minuter, håll koll mot slutet så du får din önskade konsistens. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.