Leilas kladdkaka med pinjenötter
Leilas kladdkaka med pinjenötter
9 ingredienser
Inget går upp mot en krämig kaka av choklad. Den här kakan innehåller också pinjenötter, som går att byta ut mot mandel.
Tips:
Kakan ska vara kladdig i mitten men det kan ta lite längre tid att baka i ugn med endast över/undervärme. Varmluftsugnar är mer effektiva.
Ingredienser
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 100 g smör, smält
- 2 tsk vanljsocker
- 4 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 1 dl pinjenötter
- 100 g mandelmassa
Gör så här
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Rör i smält smör.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det i smeten.
- Rosta 3/4 av pinjenötterna i en torr stekpanna.
- Rör i de rostade pinjenötterna i smeten och riv i mandelmassan.
- Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten och häll i smeten.
- Baka kakan i cirka 20 minuter i 200 grader varmluftsugn.