Leilas sticky pecan cupcakes

Leilas sticky pecan cupcakes
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas sticky pecan cupcakes

15 ingredienser

Leilas nötiga muffins med doft och smak av kanel och nejlika.

Ingredienser

Pekanfyllning:

  • 75 g smör
  • 3 msk honung
  • 0,75 dl farinsocker
  • 3 dl pekannötter

Cupcakes:

  • 2 ägg (ekologiska)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 krm malen nejlika
  • 0,5 krm salt
  • smör, smält, till pensling

Gör så här

Leilas sticky pecan cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Pekanfyllningen: Smält smör, honung och farinsocker i en kastrull under omrörning och låt koka ihop till en sirap under någon minut. Ta bort från värmen.
  3. Halvera pekannötterna på längden.
  4. Cupcakesen: Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  5. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  6. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlika och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  7. Placera ut stora muffinsformar i en muffinsplåt, och pensla dem lätt med smält smör.
  8. Häll knappt 1 msk av sirapen i formarna och fördela de strimlade pekannötterna däri.
  9. Fördela cupcakessmeten i formarna.
  10. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  11. Låt svalna i några minuter och vänd sedan cupcakesen upp och ner och dra loss pappret.