Leilas nötiga muffins med doft och smak av kanel och
nejlika.
Visa mer
Du behöver
Pekanfyllning:
75 g smör
3 msk honung
0,75 dl farinsocker
3 dl pekannötter
Cupcakes:
2 ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
0,5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kanel
0,5 krm malen nejlika
0,5 krm salt
smält smör till pensling
Gör så här
Leilas sticky pecan cupcakes Sätt ugnen på 175 grader.
Pekanfyllningen: Smält smör, honung och farinsocker i en kastrull under omrörning och låt koka ihop till en sirap under någon minut. Ta bort från värmen.
Halvera pekannötterna på längden.
Cupcakesen: Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlika och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Placera ut stora muffinsformar i en muffinsplåt, och pensla dem lätt med smält smör.
Häll knappt 1 msk av sirapen i formarna och fördela de strimlade pekannötterna däri.
Fördela cupcakessmeten i formarna.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Låt svalna i några minuter och vänd sedan cupcakesen upp och ner och dra loss pappret.