Leilas chocolate gingerbread cookies

41 röster
Leilas chocolate gingerbread cookies
Foto: TV4

Leilas recept på amerikanska gingerbread cookies med ingefära, kanel, nejlika och chocolate chips. Goda och kryddiga kakor att baka till jul.

I videon ovan:
Se Leila baka kakorna!

Visa mer

Du behöver

Chocolate gingerbread cookies

  • 125 g smör, mjukt
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 dl mörkt muscavadosocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk ingefära, malen
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 krm nejlika, malen
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 1 tsk kakao, av god kvalitet
  • 200 g mörk choklad (hög kvalitet) (70 %)
  • 0,5 dl råsocker, att rulla i
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Chocolate gingerbread cookies
    Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker och sirap fluffigt.
  2. Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao.
  3. Hacka chokladen grovt och vänd ner den.
  4. Blanda samman allt till en smet och forma en till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen några timmar.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Skär degrullen i 24 bitar och forma dem till bollar. Rulla bollarna i en skål med råsocker och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakorna gyllene i cirka 14 minuter.
25 november 2011

laddar fler recept...

Laddar fler recept...