Leilas pasta med bacon

Leilas pasta med bacon
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas pasta med bacon

13 ingredienser

Bucatini alle pancetta e pomodorini - en härligt krämig pastarätt med cocktailtomater och bacon.

Receptet lagades i programmet Leilas home delivery -

se fler recept från programmet här.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 kg körsbärstomater (på kvist)
  • 4 klyftor vitlök
  • olivolja
  • 2 tsk honung
  • 2 msk smör
  • 1 msk vinäger
  • svartpeppar, från kvarn (efter smak)
  • flingsalt
  • 2 förp bacon
  • 1 förp pasta bucatini no. 9
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 förp buffelmozzarella
  • 1 bit parmesanost (färsk)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Tärna eller dela tomaterna och skiva vitlöken tunt.
  2. Hetta upp en traktörpanna eller en vid kastrull.
  3. Fräs vitlöken lätt i olivolja och ringla i honung, rör om och tillsätt tomaterna direkt.
  4. Tillsätt smör och smaksätt med flingsalt och svartpeppar från kvarn.
  5. Koka tomaterna i cirka 10 minuter tills nästan all vätska kokat bort.
  6. Skiva och knaperstek baconet.
  7. Koka pastan a dente.
  8. Blanda med pastan med tomatsåsen på ett stort serveringsfat, strö över bacon och riv mozzarellan i bitar över pastan.
  9. Toppa med färsk basilika och nyriven färsk parmesanost.
  10. Servera genast!