Leilas snabba senapsill

50 röster

Leilas snabblagade sill mår bra av att vila i kylen i två dygn, men den kan även avnjutas direkt.

Du behöver

  • 3 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 1 dl crème fraîche
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn
  • 2 dl senapssås (se recept nedan)

Senapssås

  • 1 dl svensk senap, finkornig
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 dl solrosolja
  • 2 msk espresso, kallt
  • färsk dill

Gör så här

  1. Senapssås
    Vispa samman senap, rödvinsvinäger, strösocker, flingsalt och svartpeppar.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning.
  3. Smaksätt med kall espresso. Vänd ner färsk skuren dill precis innan servering.
  4. Häll av sillen och låt all vätska droppa bort.
  5. Skiva sillen i bitar och blanda den med senapssåsen och crème fraîche.
  6. Smaksätt med kryddor och fyll en sillburk eller sillkrus och låt med fördel sillen stå 1–2 dagar. Om man vill kan sillen ätas direkt!
1 december 2011