Leilas goda löjromsill

Leilas goda löjromsill
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas goda löjromsill

7 ingredienser

Snabblagad och fräsch sill som bara är att röra ihop!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 3 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 100 g löjrom (eller sikrom)
  • 4 dl crème fraîche, lätt
  • 1 kruka färsk dill
  • 1 citron, rivet skal
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Häll av sillen och låt all vätska droppa bort.
  2. Blanda löjrom, créme fraîche, färskrivet citronskal och krydda med flingsalt och svartpeppar.
  3. Skiva sillen i bitar och blanda den med såsen, fyll en sillburk eller sillkrus och låt med fördel sillen stå 1–2 dagar. Om man vill kan sillen ätas direkt.