Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Leilas tomat- och citrongräsmarmelad
Foto: TV4
Leilas tomat- och citrongräsmarmelad
Betyg: 3.33 av 5 (3 röster)
3
Spara
Av:
Leila Lindholm
Från:
Leila bakar
4
ingredienser
30 min
Snabb och god marmelad!
Ingredienser
1 kg tomat (ekologiska)
3 citrongräs
1 citron, rivet skal och saft
1 kg syltsocker
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Dela och tärna tomaterna och lägg i en rostfri kastrull.
Krossa citrongräsen genom att banka på dem med ett knivskaft eller ett platteringsjärn, då frigörs smakerna.
Lägg dem i kastrullen tillsammans med rivet citronskal och saft, låt koka under lock i cirka 15 minuter.
Tillsätt syltsocker och rör om, koka utan lock ett par minuter och skumma om det behövs.
Lyft ur citrongräset och häll upp marmeladen i varma, rengjorda och täta burkar.
Leilas tips!
Värm burkarna i ugnen på 90 grader eller doppa dem i kokande vatten så att de blir varma och desinficeras.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut