Mormors rulltårta
Mormors rulltårta
8 ingredienser
20 min
Grundreceptet på mormors härliga rulltårta.
Ingredienser
Grundrecept:
- 3 ägg (ekologiska)
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk standardmjölk
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 apelsin, rivet skal
- 25 g mandelspån
- strösocker, till rullning
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
- Vispa ägg och strösocker poröst.
- Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
- Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
- Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter.
- Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned.
- Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.