Apelsin och pinjekakor

1 röst
20 min
Apelsin och pinjekakor
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Apelsin och pinjenötter ger kakorna en riktigt traditionell smak. Till det här receptet använder jag grundreceptet till degen, som heter "Farmors småkakor".

Här hittar du grundreceptet

farmors småkakor


Visa mer
20 min

Du behöver

  • 0,25 sats Farmors småkakor (se tipsrutan)
  • 1 apelsin, skalet
  • 50 g pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  2. Tvätta apelsinen noga, torka och riv av skalet. Blanda i skalet i degen tillsammans med hela pinjenötter (spara några hela att sätta i kakorna).
  3. Rulla små bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, platta ut dem till kakor och sätt en pinjenöt i varje.
  4. Grädda i ugnen, cirka 10 minuter tills de fått lite färg.
8 november 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept