Minidammsugare

170 röster
Minidammsugare
Foto: TV4

Detta delikata fikabröd är roligt att baka själv och smakar väldigt gott på en bjudning.

Visa mer

Du behöver

  • 50 g smör, mjukt
  • 5 dl sockerkaks- eller småkakssmulor
  • 2 tsk kakao, av god kvalitet
  • arrakessens (eller punsch efter smak)
  • 300 g grön marsipan
  • florsocker, till utkavling
  • 100 g mörk choklad (hög kvalitet) (70 %)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rör smör och kaksmulor krämigt och rör ner kakao.
  2. Tillsätt arrak efter smak.
  3. Dela degen i tre delar, rulla till avlånga rullar och lägg in dem i frysen.
  4. Kavla marsipanen till en cirka 2 millimeters tjocklek. Använd florsocker att ”mjöla” med under kavling om marsipanen kladdar. Skär marsipanen i breda remsor (som är tillräckliga för att kunna rulla in arraksrullarna). Lägg skarvarna omlott och nedåt.
  5. Smält en tredjedel av chokladen i vattenbad (i en skål över kokande vatten) ta av skålen från värmen så fort den har smält.
  6. Hacka resterande choklad fint och rör ner den så att den smälter. Låt svalna.
  7. Skär rullarna i cirka 4 cm långa bitar och doppa ändarna i choklad.
17 december 2008
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...