Leilas underbara chokladminttryffel

42 röster
4h 20 min
Leilas underbara chokladminttryffel
Foto: TV4

Detta grundrecept på tryffel går att variera i massor av olika goda smaker. Istället för pepparmyntsolja kan man smaksätta med till exempel chili och kanel, rivet citronskal, björnbär, mörk rom, whiskey, ingefära, pepparkakskryddor eller krossad kardemumma.

Visa mer
4h 20 min

Du behöver

Till 30 tryfflar:

  • 250 g kvalitetschoklad 70%
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 1 msk smör
  • 0,5 krm flingsalt
  • några droppar pepparmyntsolja
  • florsocker till rullning

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
  2. Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och mixa.
  3. Smaksätt med pepparmyntsolja efter smak, tillsätt flingsalt och mixa.
  4. Häll över chokladen i en plastlåda med lock och låt den stelna i kyl, cirka 4 timmar.
  5. Rulla chokladen till kulor (tryfflar) och rulla dem i florsocker.
5 december 2011
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept