Leilas tiramisu

Leilas tiramisu
Foto: TV4

Den klassiska italienska efterrätten tiramisu med marsalavin och savoiardikex.

Receptet ger 6 stora portioner eller 8-10 små.

10 maj 2010
6

Du behöver

  • 4 st äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 1 dl marsalavin
  • 500 g mascarponeost
  • 10 st savoiardi kex
  • 2-3 dl espressokaffe
  • Kakao till att pudra på toppen

Gör så här

  1. Vispa gulor och florsocker fluffigt och poröst.
  2. Blanda mascarpone och marsalavin.
  3. Vänd samman med äggsmeten.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem.
  5. Doppa hastigt halverade savoiardikex i kaffet.
  6. Varva smet med kex i en stor ugnsform eller i portionsglas.
  7. Pudra Tiramisun med kakao innan servering.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept