Leilas ingefärsbrulé med vaniljglass

6 röster
Leilas ingefärsbrulé med vaniljglass
Foto: TV4

En brulé med ingefära som passar utmärkt till jul. Receptet ger 6-8 portioner.

Visa mer

Du behöver

  • 3,75 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 5 äggulor (ekologiska)
  • 0,75 dl strösocker
  • 3-4 knölar syltad ingefära
  • strösocker, till att bränna av brylén
  • gasolbrännare
  • vaniljglass, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90 grader varmluft.
  2. Finhacka ingefäran.
  3. Koka upp grädde och ingefära i en kastrull och låt svalna.
  4. Vispa ihop mjölk, äggulor och strösocker och vispa ner i grädden.
  5. Sila smeten och fyll en kanna.
  6. Fyll portionsformar med smeten och lägg dem i ett vattenbad (i en ugnsform med kokt vatten upp till mitten av formarna).
  7. Grädda brulépuddingarna i cirka 2 timmar tills smeten har stannat. Låt svalna och kallna i kylen (gärna över natten).
  8. Strö cirka 1 msk strösocker på ytan av varje brulépudding, häll bort överflödet och bränn av dem en och en med en gasbrännare.
  9. Servera dem kalla med en kula vaniljglass.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...